Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği müthiş kansızlık kürlerinden bir kaçını yazdık. Özellikle kansızlıkla savaşta önemli bir yol kat eden Saraçoğlu, özellikle kereviz ve ıspanak kürleriyle şimdiye kadar yüzlerce insanı sağlığına kavuşturdu…
Malzemeler ve hazırlanışı
250 gram taze ıspanak
200 gram kabuğu soyulmuş kereviz.
Kaynamakta olan bir litre klorsuz suyun içerisine 200 gram kadar ince dilimlenmiş kerevizi atın ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte on dakika haşlayın. On dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave edin ve yine ağzı kapalı olarak beş dakika daha haşlamaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz.
Sabah aç karnına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı bu karışımdan için. On beş gün müddetle sabah ve akşam içimleriyle gün atlamadan devam edin. On beş gün sonra on gün ara verin. On gün aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak üzere on beş gün devam edin. Toplam otuz günlük uygulamayla kür tamamlanmış olur.
Kereviz-ıspanak kürünün on beş gün müddetle ara vermeden uygulanması gerekiyor. Bu nedenle tedbirinizi önceden alarak yeteri kadar taze ıspanağı ve taze kerevizi almanız gerektiğini unutmayın. Kullandığınız şişeyi mutlaka buzdolabında saklayın. Hazırlanan miktar iki günlük. Şişenin içinde geriye kalanın ertesi gün kullanmak için buzdolabında korunması gerekir. Hiçbir zaman bir litreden fazla hazırlamayın. Çünkü hazırlanan ıspanak-kereviz karışımı 48 saatten fazla dayanmaz ve tedavi edici özelliğini de önemli ölçüde kaybeder. (Sözcü)
Malzemeler ve hazırlanışı
250 gram taze ıspanak
200 gram kabuğu soyulmuş kereviz.
Kaynamakta olan bir litre klorsuz suyun içerisine 200 gram kadar ince dilimlenmiş kerevizi atın ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte on dakika haşlayın. On dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave edin ve yine ağzı kapalı olarak beş dakika daha haşlamaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzerek suyunu temiz bir şişeye koyunuz.
Sabah aç karnına veya kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı bu karışımdan için. On beş gün müddetle sabah ve akşam içimleriyle gün atlamadan devam edin. On beş gün sonra on gün ara verin. On gün aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak üzere on beş gün devam edin. Toplam otuz günlük uygulamayla kür tamamlanmış olur.
Kereviz-ıspanak kürünün on beş gün müddetle ara vermeden uygulanması gerekiyor. Bu nedenle tedbirinizi önceden alarak yeteri kadar taze ıspanağı ve taze kerevizi almanız gerektiğini unutmayın. Kullandığınız şişeyi mutlaka buzdolabında saklayın. Hazırlanan miktar iki günlük. Şişenin içinde geriye kalanın ertesi gün kullanmak için buzdolabında korunması gerekir. Hiçbir zaman bir litreden fazla hazırlamayın. Çünkü hazırlanan ıspanak-kereviz karışımı 48 saatten fazla dayanmaz ve tedavi edici özelliğini de önemli ölçüde kaybeder. (Sözcü)