Home » » Gazlı içeceklerden uzak durun

Gazlı içeceklerden uzak durun

Written By THA on Saturday 6 April 2013 | 00:46

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nezihe Tuncer'den diyabet hastalarına önemli uyarılar...
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nezihe Tuncer, diyabet hastalarının tedavi süreçlerinde en dikkat etmesi gereken unsurun beslenme olduğunu belirterek, hastalara gazlı içecekler yerine ıhlamur tüketmelerini önerdi.

Tuncer, ANKA’ya yaptığı açıklamada, diyabet hastalarının tedavi süreçlerinde en dikkat etmesi gereken unsurun beslenme olduğuna dikkat çekti. Diyabet hastalarının kan şekerini hızla yükselten besinlerden uzak durmaları gerektiğini dile getiren Tuncer, “Bunlar arasında çay şekeri, şeker ve şekerlemeler, reçel ve marmelat, bol pekmez, çikolata, dondurma, helva çeşitleri, hazır meyve suları, meşrubatlar, gazlı içecekler, kurabiyeler, pastalar ve tatlılar yer alıyor. Diyabet hastaları, açık çay, kahve, ıhlamur, adaçayı ve maden suyu tüketiminde rahat olabilirler” dedi.

Diyabetlilerin, az ve sık olmak üzere 3 ana, 3 ara öğün olacak şekilde günde 6 öğün yemeleri gerektiğini söyleyen Tuncer, şu önerilerde bulundu:

“İdeal kiloda olmaya dikkat etmeli ve glisemik indeksi, yani besinleri kan şekeriniyükseltme hızı düşük besinler tercih edilmeli. Posalı besinler tercih edilmeli ve kolestrol ve tuz tüketiminize dikkat edilmeli. Balık etini, tavuğun beyaz etini tercih edin. Kırmızı eti haftada 2 öğün tüketin. Etli yemeklerinize ayrıca yağ ilave edin. Yemeklerinizde sıvı yağ kullanın. Haftada 2 yumurtadan fazla tüketmeyin. Sigara içmeyin. Hazır gıdalardan ve salamura yiyeceklerden kaçının.”

-DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) NEDİR?-
Diyabet, pankreastan salgılanan insülin hormonunun yetersizliği veya yokluğu sonucu kandaki şeker miktarının artmasıdır. Pankreasın görevi insülin yapmak ve gerektiğinde bu insülini kan dolaşımına vermektir. (ANKA)
Bu haberi paylaşın :