Home » » Çocukların yüzde 25'inde alerji sorunu var

Çocukların yüzde 25'inde alerji sorunu var

Written By THA on Sunday 14 April 2013 | 14:21

ADANA'da özel bir hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Kılıç, alerjik hastalıkların sıklığının yıldan yıla sanayileşmenin ve katkılı yiyeceklerin yoğunlaşması ile hızla arttığını belirterek, "10 yıl önce alerji sıklığı yüzde 12-17 iken, bugün yüzde 25'lere çıktı" dedi.

Adana Özel Meridien Hastanesi'nde hizmet veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sema Kılıç, alerjiyi, çoğu insanın temas ettiğinde sorun yaşamadığı bir maddeye karşı duyarlı bireylerde vücudun anormal tepki göstermesi olarak tanımladı. Alerji gelişiminde ailesel, genetik ve çevresel faktörlerin etki gösterdiğini kaydeden Dr. Sema Kılıç, "Genetik yatkınlık alerjik hastalıklarda çok iyi tanımlanmıştır. Anne ya da babadan birinin alerjik vücut yapısına sahip olması durumunda, çocukta alerji gelişme riski yüzde 40 iken, hem annenin hem babanın alerjik olması durumunda bu oran yüzde 70'ye çıkmaktadır" dedi.

'HER YENİ DOĞAN RİSK ALTINDA'

Alerjik hastalıkların sıklığının yıldan yıla sanayileşmenin ve hayatımıza giren kimyasal maddelerin, katkılı yiyeceklerin yoğunlaşması ile hızla arttığını vurgulayan Kılıç, "Yeni doğan her bebek alerji açısından risk altında. 10 yıl önce alerji sıklığı yüzde 12-17 iken bugün yüzde 25'lere çıktı. Yani her dört kişiden birinin alerjisi var" diye konuştu. (DHA)
Bu haberi paylaşın :