Home » » Yemek için yeni bir bahane daha bulundu

Yemek için yeni bir bahane daha bulundu

Written By THA on Tuesday, 5 June 2012 | 13:28

Bilim dünyası bitter çikolata sevenler için hep kan basıncını düşürdüğü, diyabet riskini düşürdüğü gibi müjdeler verir.

Son yapılan araştırma bitter çikolata tüketmek için varolan bahanelere bir yenisini daha ekliyor; bitter çikolata kalp hastalığı ve inmi riski taşıyan insanlara faydalı olabilir.

Daily Mail'de yer alan habere göre düzenli çikolata yemenin ilaçlar gibi yan etkileri de bulunmuyor.

Avustralya Melbourne Üniversitesi'nden araştırmacılar kalp hastalığı riski taşıyan 2013 kişi üzerinde bitter çikolatanın etkilerini öngörmek için matematiksel bir yöntem kullandılar.

Gönüllülerin hepsinin yüksek kan basıncı, obezite, yüksek yağ seviyesi, yüksek kan şekeri seviyesi gibi metabolik sorunları vardı. Ancak bütün bunlara rağmen hiçbirinde henüz kalp problemi görülmemişti.

KALP DOSTU FLAVANOİD BULUNUYOR
Bitter çikolatanın kalp dostu bu etkisi sütlü veya beyaz çikolatada maalesef bulunmuyor. Bunun için tükettiğiniz çikolatanın en az yüzde 60-70'inin kakaodan oluşması gerekiyor.

Bitter çikolatada ayrıca kalp dostu olarak bilinen flavanoidlerden bulunuyor. Tabii bitter çikolatanın mucizesini dengeleyen bir kötü özelliği var. O da yüksek kalorili olması. (Hürriyet)
Bu haberi paylaşın :