Geçtiğimiz günlerde, fındık kreması ürünlerinde GDO (Genetiği Değiştirilmiş Ürün) tespit edildiği belirtilen Torku'dan ve Saray'dan açıklama geldi.
Torku yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Sadece belli bir dönemde üretilen cüzi miktardaki mamul üründe her ne kadar dünya gıda standartlarına ve Türk Gıda Kodeksine uygun oranın çok çok altında olsa da ülkemizde aynı sektördeki pazar liderlerinin de tedarikçisi olan bir firmadan temin edilen kurumumuzun özellikle hiçbir ürününde kullanmama kararlılığında olduğu, GDO’lu soya ununun çok cüzi miktarda (%0,01 oranında) karıştığı şüphesi hasıl olmuştur.
Bakanlığın resmi bir açıklaması olmamasına ve Türk Gıda Kodeksine aykırı bir ürün üretmememize rağmen ürünümüzde Fındık yerine soya kullanılmış gibi bir izlenim yaratılmak istenmiştir. Halbuki, tüm ürünlerimizde olduğu gibi bu ürünümüzde de etiketinde yer alan oranda ve asla GDO içermeyen Türk fındığı, yine pancar şekerinden üretilen doğal şeker kullanılmıştır ve kullanılmaktadır. Tüm hassasiyetimize ve dikkatimize rağmen bir parti üretimimizde karşılaştığımız bu şüpheli durum, hammadde tedarik ettiğimiz bir firmadan temin edilen soya ununun kullanılması neticesinde vuku bulmuştur.
Bir gazetenin haberine de konu olan problem, bundan 3 ay önce gerçekleşmiş ve ürün ile ilgili şüpheli durumun tespitiyle birlikte kurumumuz süratle harekete geçerek bu şüpheli üründen dağıtıma gönderilen cüzi miktardaki mamul ürünü toplamış ve imha etmiştir."
Yine GDO'lu ürün kullandığı iddia edilen Saray markasının fındık kreması için yapılan açıklamada ise GDO katkılı hammadenin hiçbir zaman kullanılmadığı, TÜBİTAK MAM Araştırma Laboratuvarı'nın raporlarında söz konusu üründe hiçbir GDO'lu hammadeye rastlanılmadığı belirtildi. (Hürriyet)
Torku yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Sadece belli bir dönemde üretilen cüzi miktardaki mamul üründe her ne kadar dünya gıda standartlarına ve Türk Gıda Kodeksine uygun oranın çok çok altında olsa da ülkemizde aynı sektördeki pazar liderlerinin de tedarikçisi olan bir firmadan temin edilen kurumumuzun özellikle hiçbir ürününde kullanmama kararlılığında olduğu, GDO’lu soya ununun çok cüzi miktarda (%0,01 oranında) karıştığı şüphesi hasıl olmuştur.
Bakanlığın resmi bir açıklaması olmamasına ve Türk Gıda Kodeksine aykırı bir ürün üretmememize rağmen ürünümüzde Fındık yerine soya kullanılmış gibi bir izlenim yaratılmak istenmiştir. Halbuki, tüm ürünlerimizde olduğu gibi bu ürünümüzde de etiketinde yer alan oranda ve asla GDO içermeyen Türk fındığı, yine pancar şekerinden üretilen doğal şeker kullanılmıştır ve kullanılmaktadır. Tüm hassasiyetimize ve dikkatimize rağmen bir parti üretimimizde karşılaştığımız bu şüpheli durum, hammadde tedarik ettiğimiz bir firmadan temin edilen soya ununun kullanılması neticesinde vuku bulmuştur.
Bir gazetenin haberine de konu olan problem, bundan 3 ay önce gerçekleşmiş ve ürün ile ilgili şüpheli durumun tespitiyle birlikte kurumumuz süratle harekete geçerek bu şüpheli üründen dağıtıma gönderilen cüzi miktardaki mamul ürünü toplamış ve imha etmiştir."
Yine GDO'lu ürün kullandığı iddia edilen Saray markasının fındık kreması için yapılan açıklamada ise GDO katkılı hammadenin hiçbir zaman kullanılmadığı, TÜBİTAK MAM Araştırma Laboratuvarı'nın raporlarında söz konusu üründe hiçbir GDO'lu hammadeye rastlanılmadığı belirtildi. (Hürriyet)