Home » , » Yediğimiz gıdalar kansere sebep olabilir

Yediğimiz gıdalar kansere sebep olabilir

Written By THA on Sunday 15 April 2012 | 14:45


Dr. Ben Prickril, yenilen gıdaların niteliğinin kanserle ilişkilendirmeye sebep olabileceğini belirtti.

ABD Ulusal Kanser Enstitüsü Uluslararası Programlar sorumlusu Dr. Ben Prickril, yenilen gıdaların niteliğinin kanserle ilişkilendirmeye sebep olabileceğini belirterek, ''Çok yüksek miktarda yağ, şeker ve tuz tüketimi bazı kanser türlerinin ortaya çıkmasında ciddi bir sebep olarak görülebilir. Örneğin meme kanserinin obez kadınlarda görülme ihtimali biraz daha yüksek'' dedi.
ABD hükümetinin bilim burslarıyla Türkiye'ye gelen ve burada çeşitli temaslar gerçekleştirecek olan Prickril, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beslenmenin önemini vurguladı.

Brokolinin kansere iyi geldiğine dair net bilimsel veri bulunmadığını da belirten Prickril, ''Ama dengeli bir diyetiniz olsun, her şeyden dengeli bir şekilde yiyin. Meyve ve sebzelerinizi çok iyi şekilde yıkayarak tüketin'' diye konuştu. (aa)
Bu haberi paylaşın :