Home » » Yarın doktorlar çalışmıyor

Yarın doktorlar çalışmıyor

Written By THA on Wednesday 18 April 2012 | 14:51

Doktorlar ve sağlık çalışanları yarın sağlıkta şiddeti protesto etmek için yarın iş bırakıyor.

Sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarını protesto etmek için İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası ve İstanbul Veteriner Hekimleri Odası tarafından basın toplantısı düzenlendi.

'PARACI DOKTORLAR' DİYENLER BU CİNAYETİ TEŞVİK ETTİ
Toplantıda söz alan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, sağlıkta şiddetin hekim ve sağlık çalışanlarının ölümleriyle devam ettiğini belirterek, "Hastaları, hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı kışkırtanlara, hekimliği, sağlık hizmetlerini değersizleştirene tepkimizi 19 Nisan Perşembe günü Türkiye'nin bütün sağlık kurumlarında aciller dışında hizmet sunmayarak göstereceğiz. Bu ülkeyi yöneten idarecilerden, Başbakandan, Sağlık Bakanı'ndan, sağlıkta yaşanan bu şiddete dair somut bir adım atılmasını bekliyoruz. Tepkimiz, eylemimiz yöneticilerin somut bir adım atılıncaya kadar devam edecektir.

Gaziantep'te Doktor Ersin Arslan'ın ölümü tesadüf, sürpriz, beklenmedik bir olay değil. Bile bile herkesin gördüğü, beklediği bir cinayet, taammüden işlenmiş bir cinayet gördük. Ama ne yazık ki, bu cinayeti Antep'te 80 yaşındaki dedesi vefat eden 17 yaşındaki bir çocuk tek başına işlemedi. Bu cinayeti bu ülkede sağlık çalışanlarına, hekimlere karşı toplumu kışkırtanlar işledi. En azından teşvik etti. Hekimliği, sağlık hizmetini değersizleştirenler, söylemleriyle, tutumlarıyla, 'Paracı doktorlar, para dışında bir şey bilmezler, muayenehanelerini istiyorlar, zaten iğne yapmayı bilmezler' diyen bu ülkenin bakanları, başbakanları bu cinayeti teşvik etti" diye konuştu.

YETKİLİLERİ KULLANDIKLARI DİLDEN VAZGEÇMELERİ İÇİN UYARIYORUZ
Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan Ersoy Adıgüzel de, şunları söyledi: "Sağlık emekçisi Doktor Ersin Arslan Gaziantep'te taammüden öldürüldü. Üzgünüz, kızgınız, öfkeliyiz, tepkiliyiz, isyan ediyoruz. 19 Nisan 2012 Perşembe günü sağlık hizmeti vermiyoruz. Hiç kimse bu cinayeti cehaletle, tepkiyle, münferitlikle açıklamaya kalkmasın. Taammüden öldürüldü Ersin Arslan, göz göre göre öldürüldü. Yıllardır sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü, sürekli olarak saldırıya uğradığımızı, hekimlere, sağlık emekçilerine yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara geldiğini, can güvenliğimizin olmadığını söyledik, söylüyoruz.

Durumun vahametini kavrayıp, tedbir alması gereken yetkililer ise kulaklarını tıkadılar, gözlerini yumdular, olan biteni seyretmekle yetindiler. Daha da kötüsü hastaları, hekimlere, sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmaya devam ettiler. Sağlıkta dönüşüm programı uygulandıkça sağlık emekçilerine yönelik şiddet artmaktadır. Sağlık emekçilerine yönelik artan şiddete karşı tepkilerimiz, taleplerimiz bugüne kadar yetkililer tarafından görülmemiştir. Yetkililerin bu tavrıyla sağlık emekçilerini ve halkı karşı karşıya getiren uygulamalarının geldiği aşama bir hekimin hayatına mal olacak seviyeye gelmiştir. bu durum bizler açısından kabul edilebilir değildir.

Türkiye'nin bütün sağlık kurumlarında çalışan bütün sağlık emekçileri isyanda. Bu nedenle yetkilileri uyguladıkları politika ve kullandıkları dilden vazgeçmeleri için uyarıyoruz. Mevcut sağlık sistemindeki sorunların kaynağının sağlık emekçileri olmadığını tekrar anlatmak için 19 Nisan 2012 Perşembe günü bütün Türkiye'de hep birlikte sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstereceğiz. 19 Nisan 2012 Perşembe günü acil servisler dışında sağlık hizmeti vermiyoruz." (dha)
Bu haberi paylaşın :