Home » , » Uzun yaşamın sırrını bulan kedi

Uzun yaşamın sırrını bulan kedi

Written By THA on Monday 23 April 2012 | 14:28

İngiltere'nin Lancashire Kontluğu'ndaki Pendleton köyünde yaşayan Rosie, gerçek İngiliz birası sayesinde 25 yıldır yaşıyor.

Cavendish Press İngiltere’nin en yaşlı kedilerinden biri olan Rosie, Swan with Two Neck adlı barda, büyük bir ateşin yanında ve pek çok insanla yan yana büyümüş. En çok sevdiği şeyler arasında ateşin başında uyumak, yazın güneşlenmek ve arada sırada kahve kremasının tadına bakmak geliyor. Ancak uzun ömrünün en büyük sırrı, İngiliz “ale” birasında saklı.

Barın ve Rosie’nin sahibi Christine Dilworth’e göre, kedinin bu denli uzun yaşamasının sebebi hakiki ale soluyor olması. Birkaç yıl önce kulağında bir tümör çıkan Rosie’nin başka ciddi bir sağlık problemi olmamış. Kulağının kanserli kısmı alındıktan sonra her şey yoluna girmiş. Cins olarak küçük bir kedi olan Rosie, barda büyüdüğü için kalabalık insan gruplarının arasında olmayı çok seviyor. Kediler normalde 15 yıl yaşarken, Rosie bu yıl 25 yaşına girdi. Bu da insan yaşına uyarlandığında 112 yıl ediyor.

Rosie İngiltere’nin en yaşlı kedilerinden biri olsa da, henüz Rekorlar Kitabı’na girebilecek kadar yaşlı değil.

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en yaşlı kedisi Creme Puff, 2005 yılında 38 yıl 3 günlükken ölmüştü. Geçtiğimiz yıl ise Güney Galler’deki bir aile, Lucy isimli kedilerinin 39 yaşına girdiğini söyleyerek, dünyanın en yaşlı kedisinin Lucy olduğunu iddia etmişti. (Daily Mail)
Bu haberi paylaşın :