Home » » Korkutan hastalık 'Deli Dana' ABD'de hortladı

Korkutan hastalık 'Deli Dana' ABD'de hortladı

Written By THA on Wednesday 25 April 2012 | 19:05

ABD’de 2006’dan bu yana ilk kez bir deli dana vakasına rastlandı.

California’da bulunduğu çiftlikte ölen ineğin halk arasında ‘deli dana’ olarak anılan beyin hastalığına sahip olduğu bildirildi.

ABD’de şimdiye kadar rastlanan dördüncü deli dana vakası olarak kayda geçen vaka, hastalığın önlenmesi için devlet tarafından her yıl rutin olarak 40 bin dana üzerinde yapılan test sırasında ortaya çıktı.

Tarım Bakanlığı, söz konusu ineğin etinin piyasaya sürülmediğini ve şu an için alarma geçilmesini gerektirecek bir durum olmadığını açıkladı.

California Üniversitesi Mandıra Ürünleri Laboratuvarı’nın Direktörü James Culler ise, “Temkinli olmakta fayda var. Dikkatli olmalı ve sorular sormalıyız. Ama şu an bekleyeceğiz ve araştırmacılarımızın önümüzdeki günlerde ne bulacağını göreceğiz” dedi.

Sığırlarda ortaya çıkan deli daha hastalığı hayvanlar için öldürücü olduğu kadar, hayvanın etini tüketen insanlarda da ölümcül beyin hastalığına yol açabiliyor.

Deli dana hastalığı geçen yıl dünya genelinde sadece 29 hayvanda görülmüştü. Bu sayı, hastalığın zirve yaptığı 1992'de 37 bin 311'di. (Hürriyet)
Bu haberi paylaşın :