Home » » Bu da gıda terörü

Bu da gıda terörü

Written By THA on Thursday 26 April 2012 | 16:48

Antalya Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kokmuş peynirleri kimyasal işlemden geçirerek piyasaya sürmeye hazırlanan imalathaneye baskın düzenleyerek, 16 bin 300 kilo bozuk gıda maddesine el koydu.

Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kokmuş peynirleri kimyasal işlemden geçirerek piyasaya sürmeye hazırlanan imalathaneye baskın düzenleyerek, 16 bin 300 kilo bozuk gıda maddesine el koydu. Gıda maddelerinin piyasa değeninin 170 bin TL olduğu belirtildi. Bir ihbarı değerlendiren Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Topçular Mahallesi 1024 Sokak No 9'da imalathane olarak kullanılan depoya baskın düzenledi.

Zabıta ekipleri, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Depoda, lağım içerisinde, sıhhi şartlara uygun olmayan binlerce paket süt ürünü ve gıda maddesi, satış için hazırlanıyordu. 'Merdiven altı üretim' diye tabir edilen depo, zabıta ekiplerinin gözetiminde, Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından boşaltıldı. Ele geçirilen ve halk sağlığını ciddi ölçüde tehdit eden bozuk gıda maddeleri, 1 kamyon ve 6 zabıta aracına yüklenerek, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin kontrolünden sonra Kızıllı Çöplüğü'nde imha edildi.

Boşaltılan depo dezenfekte edildikten sonra zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Yakalanan bozuk gıda maddelerinin son yılların en büyük operasyonu olduğunu belirten Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, "Piyasa değeri 170 bin TL olan 16 ton 300 kilo peynir ve margarine el koyduk. Bize bu ihbarı yapan vatandaşımıza bu duyarlılığı için teşekkür ediyoruz" dedi. Vatandaşların bu ve benzeri ihbarlarını Zabıta Müdürlüğü'nün 320 22 00 nolu telefonuna bildirebilecekleri de ifade edildi. (dha)

Bu haberi paylaşın :