Home » » Alkolle mücadele geliyor!

Alkolle mücadele geliyor!

Written By THA on Wednesday 4 April 2012 | 01:58

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, sigaraylamücadele konusunda Türkiye’nin diğer ülkelere örnek olduğunu belirterek, Dünya Sağlık Örgütü’ne “Alkolle de tıpkı sigarayla olduğu gibi mücadele etmek gerekiyor” çağrısında bulundu.

Habertürk'ün haberine göre; Akdağ, Ulusal Kanser Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Eskiden ‘Türk gibi sigara içmek’ deyimi vardı; artık dünya ‘Sigarayla Türk gibimücadele etmek’ deyimini öğrendi” dedi. Dünya Sağlık Örgütü’nü, Tütün kontrol sözleşmesi konusunda daha cesur davranmaya çağıran Akdağ, “Tütün kontrolü çerçeve sözleşmesi gibi bir programalkol için de uygulamaya koyulmalı” diye konuştu. Sigara yasağına uyulmasını isteyen Akdağ, cezaların da artırılacağını söyledi.

100 bin kanserlinin sebebi sigara
SAĞLIK Bakanlığı’nın kanserle ilgili yaptığı açıklama, hastalığın ulaştığı korkunç boyutları gözler önüne serdi. Bakanlık açıklamasına göre, 2008 yılında dünya genelinde 12 milyon kişiye kanser teşhisi konulurken, bu rakamın 2030 yılında 26 milyonu aşacağı tahmin ediliyor. Açıklamada sigarayla ilgili şu tespitler yapıldı: “Her yıl yeni teşhis edilen 150 bin kanser olgusunun en az 100 bini direkt olarak sigara kullanımı ile ilişkilidir.” (akşam)
Bu haberi paylaşın :