Home » , » 700 binden fazla yumurta imha edilecek

700 binden fazla yumurta imha edilecek

Written By THA on Tuesday 10 April 2012 | 15:07

Almanya'da bio üretim yapan çiftlikteki yumurtalarda Dioksin benzeri PCB maddesine rastlandı.

Almanya'nın KRV Eyaleti'nde bio üretim yapan bir çiftlikteki yumurtalarda Dioksin benzeri PCB maddesine rastlandı. Çiftlikte üretilen 700 binden fazla yumurtanın imha edileceği açıklandı.

ALMANYA'da geçtiğimiz yıl yaşanan Dioksinli yumurta skandalı yeniden ortaya çıktı. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde bio üretim yapan bir çiftlikteki yumurtalarda Dioksin benzeri etkisi olan PCB maddesi bulundu. Olayla ilgili araştırmalar yapan yetkililer, çiftlikte üretilen 700 binden fazla yumurtanın imha edileceğini açıkladılar.

BAKANLIK DOĞRULADI
KRV Tüketici Koruma Bakanlığı'nın bir sözcüsü de, Ostwestfalen bölgesinde faaliyet gösteren ve günde 23 bin bio-yumurta üreten çiftlikteki tüm yumurtaların imha edileceğini doğruladı. Sözcü, imha işleminin üretici firma tarafından üstlenileceğini açıkladı. Bakanlık verilerine göre piyasada şu anda PCB içeren yumurta bulunmadığı bildirilirken, ancak olayın ortaya çıkmasından önceki dönemde satın alınmış yumurtalar konusunda vatandaşlar uyarıldı. PCB maddesinin bazı çeşitlerinin Dioksin'e çok benzediği ve karaciğer merkezli hastalıklara neden olabileceği belirtiliyor. (dha)
Bu haberi paylaşın :