Home » » Kamu hastanelerine "e-reçete" yok

Kamu hastanelerine "e-reçete" yok

Written By THA on Saturday 30 June 2012 | 16:29

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "e-reçete uygulaması"na ilişkin, "Şu anda özel hastanelerde ve aile hekimliğinde başlıyor. Kamu hastanelerinde henüz başlamıyoruz, biraz sistemin gelişmesini bekliyoruz. Başlangıçta belki ufak tefek düzeltilmesi gereken kısımlar ortaya çıkabilir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Akdağ, Yunus Emre Mahallesi'nde SODES tarafından desteklenen Dosteli Gençlik Merkezi Projesi kapsamında yaptırılan "Erzurum Vefa Derneği"nin açılışını yaptı.

Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, eğitime önem verdiklerini belirterek, Fatih Projesi ve benzeri çalışmalarla çocukların daha iyi gelişmesi için gayret edeceklerini söyledi.

Çocukların gönül dünyasının zenginleşmesi, miras bırakılan değerleri özümsemesi gerektiğini vurgulayan Akdağ, "Bunun için devlet ve hükümetler elinden geleni yapıyor, yapacak ama bizzat milletin, halkın, sivil kuruluşlarla, vakıflarla, derneklerle bu meseleye sahip çıkması lazım. Dolayısıyla burada oluşturulmuş bu ve benzeri hizmetleri son derece önemli gördüğümü ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Gençlere ve çocuklara herkesin sahip çıkması gerektiğini bildiren Akdağ, "Bütün Orta Doğu'nun, bütün dost ve komşu ülkelerin gözü Türkiye'de. Neredeyse Erzurum'da diyecektim, Erzurum'dadır da desem yeridir. Çünkü Erzurum'un Doğu Anadolu Bölgesi'nde ayrı bir yeri var. Dolayısıyla bu çalışmalara hep birilikte devam edeceğiz" dedi.

Akdağ ile Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve derneğin başkanı Yusuf Yaşar Babur derneğin açılışını yaptı.

Derneği gezerek, bilgi alan Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Vali Yardımcısı Mehmet Gök ile masa tenisi oynadı.

Akdağ, "Bizim kabinede bunu en iyi oynayan Adalet Bakanımız. Yani bildiğim arkadaşların içinde. Enerji Bakanımız iyi oynuyor. Ben de onlara idman verecek kadar oynuyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ile satranç da oynayan Akdağ, bir gazetecinin, "e-reçete uygulaması yarın başlayacak. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"e-reçete uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte geliştirmeye çalıştığı bir uygulama. Şu anda özel hastanelerde ve aile hekimliğinde başlıyor. Kamu hastanelerinde henüz başlamıyoruz. Biraz sistemin gelişmesini bekliyoruz, kamu hastanelerinde de başlamak için. Başlangıçta belki ufak tefek düzeltilmesi gereken kısımlar ortaya çıkabilir. Ancak netice itibarıyla hayırlı bir başlangıç, inşallah iyi olacak."

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin soruyu da Bakan Akdağ, "Adalet Bakanımız konunun üzerinde çalışıyor" diye yanıtladı. (cnnturk)
Bu haberi paylaşın :